Vepřové k vodě na chleba

veprovekvodenachleba

Suroviny: 

1 kg vepřového bůčku, 0,5 kg syrového sádla, sůl, 5 zrníček nového koření, 5 zrníček pepře, cca 0,4 l vody

Co se týče soli, používám obyčejnou sůl smíchanou s rychlosolí v poměru 3 : 1, rychlosůl má dobrou vlastnost v tom, že maso uvařené s ní nehnědne a zachovává si původní barvu.

 

Postup:

Nakrájíme vepřový bůček a syrové sádlo na kostky cca 3×3 cm, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření a posypeme zarovnanou polévkovou lžící namíchané soli. Vařečkou zamícháme, zakryjeme poklicí a vaříme 1 hodinu na slabém plynu. Poté odstavíme tlakový hrnec a necháme vychladnout natolik, aby se dalo manipulovat s obsahem tlakového hrnce. Otevřeme ho, pokud najdeme kuličky koření, tak je odstraníme a maso pomačkáme šťouchadlem na brambory. Potom máme 2 možnosti a záleží na každém, co si zvolí. Pro spotřebu do týdne, já plním plastové nádoby od Alfy másla a nechávám krabičky v chladničce, pro delší uchování naplním sklenky a po zavíčkování je zavařím půl hodiny. Potom zavařené vydrží rok minimálně

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>