Uzená ryba

uzenaryba

Na 2 litry vody- 1středně velký celer,3ks petržele,2ks česneku(celé hlávky), bobkový list (10 lístků),polévková lžíce celého černého pepře,celého nového koření, majoránky a 6 polévkových lžic soli.
Nálev-Celer,petržel a česnek nakrájíme na malé kostky a dáme do hrnce.Přidáme výše popisované koření,sůl a zalejeme 2l vody.Všechno povaříme a necháme vychladnout.


Ryby zabijeme,vykucháme a oškrábeme.Pokud jsou ryby větší (kapr) tak je nakrájíme na podkovy.Podkovy naskládáme do nálevu a necháme v přikryté nádobě v ledničce 48h odležet.Pak už jenom stačí vyudit.Udit nejlépe ovocným dřevem (třešeň a pod:) Je to super.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>