Kapří špíz

kaprispiz

Suroviny:

Sůl cibule 4 ks kabanos 30 dkg olivový olej anglická slanina 30 dkg mletá sladká paprika celý kapr – filety 1 ks koření na ryby 1 balíček černý mletý pepř

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu a kabanos nakrájíme na větší kostky. Filety z kapra nakrájíme na úzké proužky, střídavě napichujeme na jehlu s cibulí, kostkami slaniny a kabanosu. Doporučuji proužky složit a to kůží ven – drží lépe křehké rybí maso; pro lepší napíchnutí na dřevěnou špejli – předem špičkou nože místa pro vpich naseknout. Připravíme si směs koření a soli, pepře, papriky, kterou dobře promícháme. Celé špízy obalíme v této směsi, narovnáme vedle sebe na tác a pokapeme olivovým olejem. Necháme asi 2 hodiny proležet v chladu.

Špízy grilujeme. Za nevhodného počasí je lze péci i v troubě. Podáváme s chlebem, ale chutnají i s jakoukoliv úpravou brambor nebo s rýží.

Napsat komentář