Guláš ze srnčí kýty

Capriolo al forno con funghi - Secondi di carne Trentino A A

Suroviny:

1kg srnčí kýty, 150ml rajčatový protlak, litr vody, sladká paprika, cibule, česnek, sůl, pepř, koření na zvěřinu, růžové nebo červené víno, jalovec, olivový olej.

Postup:

Maso zpracujeme – nakrájíme na kousky, bokem na vále osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme, přidáme maso a necháme zatáhnout, přidáme papriku, jalovec, koření na zvěřinu, protlak, podlijeme vínem a na závěr přidáme vodu. Dusíme cca 2-2,5h do měkka na mírném ohni. Asi 10min. před dokončením přidáme 2 malé stroužky česneku (pokud jsou velké, dáme jen 1ks).
Obsah scedíme, vytaháme koření-jalovec, zbytek propasírujeme nebo rozmixujeme, zahustíme jíškou nebo můžeme použít bramboru či celer. přidáme maso a provaříme.

Podáváme s domácím kynutým nebo karlovarským knedlíkem. K

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>